Wretch "The Hunt"

av arni sørlie

Wretch 17Selskap: Pure Steel Records

Release

Fra Cleveland i USA kjører Wretch det opp med klassisk powerheavy.

Wretch har fartstid siden 2004, og det er tredje fullengderen. I 2006 slapp de Reborn, og i 2014 kom Warriors. Nytt på The Hunt er at det er ny vokalist. 

Wretch@Facebook

Det ble informert i promoskriv at det var US-Metal i sjanger, men jeg tar meg friheten til å mene at det heller er heavy metal med greie doser power, og snev av US-metal i kulissene. Ja, for å ta det enda lengre, så får jeg en feel av Nwobhm i et litt hardere format, en metalisert moderne versjon.

Tittelkuttet setter en god standard, og den holdes gjennom hele platen. Riffene sitter som et skudd, og det dras på med kledelig komp i trommer og bass. Det er svært melodiøst, noe vokalist Juan Ricardo skal få mye av æren for. Herlig vibrator og klokkeklar hals med fengende linjer er aldri feil hvis man skal spille heavy. En annen ting som går mye igjen er doble gitarlinjer, noe man kjenner godt fra nevnte Nwobhm. Som nevnt kjører Wretch det opp i hardhet, og det er et friskt innslag i scenen. Variasjon skal de også få et godt pluss for, og da mest for de akustiske innslagene. Det dukker her og der neon litt klassisk på kassegitaren, og selv om det ikke er helt i tråd med resten av platen, så passer det likevel. 

Du får gode 40 minutt med musikk, og det ble for meg en slik plate som aldri ble kjedelig. Lite fyll å spore, og kanskje de sterkeste låtene kommer litt ut i spilletiden? US-metallen som lurer bak i kulissene, uten å tre for sterkt fram, den sammen med de mer klassiske heavy- og powervibbene, det gjør The Hunt til en plate med egenart, og kan anbefales til alle som er i den klassiske heavyen, og har en fot i tysk og amerikansk power. 

7,5/10

Tracklist:

 1. Sturmbringer
 2. The Hunt
 3. Throne Of Poseidon
 4. Twilight´s End
 5. The Final Stand
 6. Fortune’s Fool
 7. The King In Red
 8. Straight To Hell
 9. Pierce The Veil
 10. Once In A Lifetime
 11. She Waits