Vecordious "Anthropogenic Deterioration"

av yngve
Vercodious Anthropogenic Deterioration 17

Selskap: Private

Release: 01.12.17

Trønderne i Vecordious slår hardt, de etterlater seg i hovedsak lytteren utmattet.

Vecordious@Facebook

Et par av medlemmene er godt kjent fra andre settinger, trommeslager Ole for  eksempel, som har gjort mye, blant annet Celebratum, og naturligvis Cor Scorpii. Dyktige og rutinerte folk. Jeg var innom gjengen i 2010 også, på Reminiscence, og kan konstatere at det har skjedd mye siden den gang.

Vecordious (argh, takk for ctrl c/v), har levert et hissig album med Anthropogenic Deterioration (igjen, takk til copy-paste :)), det dreier seg om en form for death metal, med svarte kanter. Det er en del modernisert svartmetal  her, du skjønner, og mye death metal. Og vinneren er nok disse fete soloene som frisker opp - for maskineriet Vecordious trenger slikt med tanke på at mye bare står og hamrer løs. 

Jeg blir fysisk sliten av å høre gjennom denne flere ganger på en dag, men samtidig tilvenner man seg uttrykket, og man oppdager disse små fyrighetene i spesielt riffingen. Trommene og bassen er imponerende lagt også, mye blasting, men også en hel del interessante detaljer som finner veien mellom tempojaget. Men for all del, det er tyngre saker på skiva, som Demon Of Demise og andre, så ikke få hetta om du pleier å ryke på kjøret. Og ja, Demon Of Demise er selvsagt også kjapp til tider :).

Dette er en privat utgivelse, som er helt sykt. Proff produksjon, fett cover, høyt nivå i alle ledd, dette burde ha fått en bedre spredning. Mulig bandet er i samtaler med noen, men så langt jeg vet er dette en selvfinansiert utgivelse, så støtt opp og bestill deg et ex!! Enten HER eller via Bandcamp .

For noen er dette trolig litt strømlinjeformet, litt som deler av det Keep Of Kalessin drev på med på et par av skivene, men dette er knall om du legger igjen svetten i blackened death-land.

7,5/10

Tracklist:

 1. Descent of the Djinn (Intro)
 2. Purging
 3. Sentinel of Decay
 4. The Lycan
 5. Awaiting Decimation
 6. A Septic Illusion
 7. The Apparition (Interlude) 
 8. The Helmsman
 9. Ghastly Septicity
 10. Aberration
 11. Demon of Demise