Sabbath Assembly "S/T"

av rune stordahl

A2344247580 10Selskap: Svart Records

Release: 11.09.2015

Skuffende og ujevnt femtealbum fra de okkulte rockerne.

Konsept, tekster, mystikk og generell estetikk fikser Sabbath Assembly helt uproblematisk, så jeg kommer utelukkende til å fokusere på musikken (siden jeg uansett kun har albumet digitalt). Jeg starter med det som er gjennomført bra og det er skivas siste spor, Shadows of Emptiness. En nydelig og vakker ballade, med sjelfull og gripende vokalprestasjon fra Jamie Myers. Den har hva mange av de andre sporene mangler: iørefallende melodier, fengende gitarspilling og bra driv. Og det er stort sett de låtene med akustisk gitar og balladepreg som fungerer best i mine ører. Dessverre er også de noe ujevne, og rosen av dem er av forbeholden karakter.

Skiva har fått fem runder i spilleren, hvorav de to siste var oppmerksom og aktiv lytting, med penn og papir ved min side, så det ble gjort løpende notater på alle låtene. Så nå kunne jeg tatt for meg samtlige spor, dissekert dem, gått analytisk til verks og pekt på alt som fungerer og alt som ikke fungerer, men det kommer jeg ikke til å gjøre. Fordi det ville blitt like kjedelig som jeg syns skiva er. Selve musiseringen er på høyt nivå og riffingen er tidvis både snirklete og intrikat, men Sabbath Assembly får det ikke til å fungere på denne skiva som liksom skal redefinere identiteten deres. Åpningslåta setter opp en ok groove og potensialet er der, men de søler det bort og det eneste resten av låta fremprovoserer er et likegyldig skuldertrekk. Faktisk må vi bortimot tre og et halvt minutt ut i tredje låt før det kommer et parti som faktisk fenger.

«Har du hørt om voksepotensial, eller!?», kunne noen sikkert innvende og joda; noe av materialet sitter bedre på femte runde enn på første, men de låtene som gjorde et dårlig førsteinntrykk har ikke gjort noe for å rette opp på det. Og da er jeg som musikkinteressert og hobbyanmelder lite gira på å gi den noen flere sjanser. Da setter jeg heller på Ye Are Gods igjen.

Jeg vil likevel anbefale deg å sjekke ut låtene Only You, The Firey Angel of Desire og de første minuttene av Sharp Edge of the Earth, samt Shadows of Emptiness som ble nevnt helt i starten. Bortsett fra Shadows... har fortsatt de tre andre en god del ting som kan pirkes på, men det er det desidert beste materialet her. Resten er ikke verdt å spare på, for å være kjipt ærlig.

Sabbath Assembly@Facebook

4/10

Tracklist:

  1. Risen From Below
  2. Confessing a Murder
  3. Burn Me, I Thirst for Fire
  4. Only You
  5. The Firey Angel of Desire
  6. Ave Satanas
  7. Sharp Edge of the Earth
  8. Apparition of the Revolution
  9. Shadows of Emptiness