Rockheim, Rockens Verktøy-utstilling

av yngve

Rockens Verktøy er en utstilling som finner sted på Rockheim i Trondheim i disse dager.

Bilder: ©Rockheim

Sakset fra Rockheim.no : "I Rockens Verktøy møter du over 150 gjenstander, både ikoniske og mindre kjente, som på hver sin måte har spilt en viktig rolle i norsk populærmusikks historie.

Båndopptakeren a-ha skapte magi på i London på 80-tallet, sanganlegget Prepple tok med til sin første Wannskrækk-øving, den sønderslåtte oljetønna fra Kaizer Orchestra’s avskjedsturne, Fenderne til Trond Graff og Sverre Kjelsberg fra The Pussycats, Michael Krohns låtskrivergitar, mentometeret fra 10 i skuddet, for å nevne en en liten del.

Men også en egen seksjon for norskproduserte instrumenter, fra pionerprosjektet Nilsen -gitaren som skrev seg inn i verdenshistorien og elbassen Eirik Wangberg bygde i Henki Kolstads garasje i 1959, til nye oppfinnelser som Aalberg Audios trådløse pedalsystem og Onkart Gromts effektpedaler produsert i Søgne, som blant annet høres i Toyota’n til Magdi  av Karpe Diem .

Utstillingen som nå er en del av Rockheims faste utstilling gir god plass til å vise frem Rockheims fysiske samling. Den gir også plass til å trekke frem instrumentbyggere og instrumentalister som har havnet litt i skyggen av de kjente frontfigurene på scenen.

Alle gjenstandene følges av historier, bilder, lyd og videoopptak besøkende kan fordype seg i.

Gjenstandene i utstillingen er satt inn i ulike miljø som vitner om hele prosessen fra et instrument blir bygd på verkstedet til det tas i bruk på øving, i studio og på livescenen. Utstillingens siste del handler om historiske lydformater og avspillingsutstyr – fra fonograf til mp3-spillere."

30219990536 15b360e75f Z29958193790 2f188c8085 Z