Pyramaze "Contingent"

av yngve

16995987 10155157935298919 5758180291184809798 NSelskap: Inner Wound Recordings

Release: 28.04.17

Danske Pyramaze stiller med glatt progmetal.

Men det er helt i skjæringspunktet før det blir for glatt, for disse karene har vettet i behold og drar inn en liten heavy nerve i musikken sin. Og det avhjelper så mye.

Vokalist, norske Terje Harøy (et etternavn som er godt kjent innen norsk progmetal :)), gjør en solid jobb. Han legger seg ikke veldig ofte i fila der han unngår å gjenta seg selv, men stemmen er bra og gjennomskiva gjør han som sagt en solid jobb. Han har en tyngde i stemmen sin, en selvsikkerhet, og en litt dypere vokal enn mange. 

Pyramaze@Facebook

Progmetallen ligger i samme gate som vi kjenner fra Divided Multitude, det er en ørliten mer tilgjengelig faktor her hos Pyramaze, men likhetene er der. Og etter en tid sammen med innholdet på Contingent er det gledelig å fastslå at den vokser og at den ikke taper seg veldig - slik mange skiver i denne sjangeren har en tendens til å gjøre for meg.

En bra produksjon, som gitarist Jacob Hansen, denne velkjente produsenten, har tatt seg av. 

Enkelte av låtene hadde mer minneverdige refrenger og hooks, og et par synes jeg skilte seg veldig positivt ut - men på det jevne er albumet bra og holder som nevnt på kvaliteten om man bruker litt tid. Selve sjangeren er nok ikke helt meg, men det hjelper når man skrur litt metal under det hele. Tidvis har de dette litt søtladne, men det er aldri der at det dominerer.

6,5/10

Tracklist:

 1. Land Of Information
 2. Kingdom Of Solace
 3. Star Men
 4. A World Divided
 5. Nemesis
 6. Contingent - Part I: The Campaign
 7. 20 Second Century 
 8. Obsession
 9. Heir Apparent
 10. Contingent - Part Ii: The Hammer Of
 11. Under Restraint
 12. The Tides That Won't Change
 13. Symphony Of Tear