181122 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Psychedelic Witchcraft "Sound Of The Wind"

av arni sørlie

Psychedelic Witchcraft 17Selskap: Listenable Records

Release: 03.11.17

Catchy stoner med dame i front fra Italia.

Italienske Psychedelic Witchcraft serverer oldschool stoner med en del blues- og doompreferanser i sitt uttrykk. De har tre slipp på samvittigheten, og det er siste skrik, Sound of the Wind, vi har i spilleren i dag. 

Psychedelic Witchcraft@Facebook

La oss bare ha en ting klart, og det er at jeg digger damer med attityde i front i band. Det er ikke akkurat et minus at hun også rocker gitaren. Såhh, der var nesten undertegnede solgt allerede :). Virginia Monti gjør akkurat det jeg faller for, og det er å mekke fengende låter, synge med kledelig røst, samt greier å formidle attityde. Trenger jeg skrive mer?

Ok, litt dypere innblikk i hva de driver med skal dere få! Som nevnt er det oldschool stoner vi snakker, men på 70-tallet var vel dette kanskje omtalt som hardrock? Uansett, det er masse 70's , og på den tiden var jo bluesen en stor del av sjangeren. Forskjellen er kanskje at det ble hardrock når de stemte ned, heiv på skitten fuzz og tilførte litt mer energi. Det er mye energi i Psychedelic Witchcraft, det tross et moderat tempo på låtene. I helhet greier de likevel å balansere albumet opp mot perfekt når man tenker variasjon. Fra den ultrafete Black Sabbath-inspirerte Lords Of The World, til den syrete balladen som bærer tittelkuttet. 

Et annet flott innslag er hammondorgelet på den litt sleipere The Warrens. Og om ikke tittlekuttet var en slagerballade, kan dere bare glede dere til Let Me Be Myself. Jeg skriver glede dere, for dette er et album man lett hører gjennom fra start til slutt. Dette seff hvis man liker 40-50 år gammelt uttrykk (shit, det hørtes gammelt ut…ikke rart det er syklus for 60-70 oppstandelse igjen?). Utenom dette får man selvfølgelig en god dose soloer i gata til både Hendrix, Page, og litt Clapton/Peter Green, tøff riffing, men fult fokus på helhet og låter. Ikke noe egokick å spore her.

Alt i alt er det nok Frk. Virginia som setter fundamentet, og skulle man ha en kjærlighet til Blues Pills, tidligste Black Sabbath, Fleetwood Mac og Jefferson Airplane, da er jo dette et rett i handlekurven produkt! 

8/10

Tracklist:

  1. Maat
  2. Lords of the War
  3. Wild We Go
  4. Sound of the Wind
  5. Turn Me On
  6. Rising on the Edge
  7. The Warrens
  8. Sin of Mine
  9. Let Me Be Myself
  10. Horizons