Overkill "The Grinding Wheel"

av yngve

The Grinding Wheel 39442199 Selskap: Nuclear Blast

Release: 10.02.17

Som en hissig versjon av Accept jobber amerikanerne videre.

Og om du smaker litt på den sammenligningen er det noe i det. Vel er Overkill et thrashband, men det er veldig mye som er i grenselandet i å vippe ned et hakk. Tyskerne er ikke veldig feil å legge i potten, ikke bare for vokalen, men også en del av riffene er lokalisert 

Overkill@Facebook

Bandet har i en årrekke turet på, med en kanskje ikke så voldsomt stor fanbase, men veldig lojal og dedikert. 

Overkill er kjent for å levere fyrige livejobber, og det står respekt av det de har bak seg av år - skiver og innsats generelt. For meg har bandet aldri festet seg, jeg synes vokalen er altfor gneldrete, musikken er tidvis ok, men ofte er den også masete. Men i overvekt tunge saker, som for meg er et pluss. 

Skiva har høydepunkter, men mer enn snittet sitter jeg og synes det går for mye i ett løp, og det løpet er ofte litt anmasende altså. De er flinke, spiller sin thrash fryktelig bra, men treffer ikke meg særlig.

Om du liker Overkill dog, da tror jeg denne kan være en av de sterkere utgivelsene siden sjefsskiva Horrorscope fra 88. Lydbildet er ok, litt mer bånn i dette enn noe av det tidligere de har sluppet, det liker jeg. Og noen ganger kommer det riff som virkelig sparker, så det er høydepunkter her, men som helhet er ikke dette et band jeg liker, selv om de helt klart har livets rett, og i rettferdighetens navn burde vært mer kjent og større basert på innsats.

Sekseren er ikke sterk, men det er en sekser,. Der føler jeg den ligger greit. 

6/10

Tracklist:

  1. Mean Green Killing Machine
  2. Goddamn Trouble
  3. Our Finest Hour
  4. Shine On
  5. The Long Road 
  6. Let's All Go To Hades
  7. Come Heavy
  8. Red White And Blue
  9. The Wheel
  10. The Grinding Wheel