Wail Add Sept 20 Kilanerin%20sept%2020%20skalert%20out%20now

Minatox69 "Collapse"

av yngve

Minatox69 20Selskap: Mad4Music/CMM Gmbh

Release: 12.06.20

Melodisk thrash sier promoskrivet.

Moderne metal med thrashelementer sier Yngve.

Minatox69@Facebook

Det er en blanding av hard metal, litt core, litt thrash og litt sinne. Produksjonen er buldrete, bra, men buldrete. Det funker greit til denne musikken. Jeg har jo vokst opp med det jeg definerer som thrash, i dag finnes det litt forskjellige forståelser for hva thrash er. Minatox69 vil jeg tro er litt offer for presseskrivsnubling, men det er en del Sepultura post Arise, og en del Machine Head-ish trøkk her. Faktisk var det litt kult at bandet  ikke var så rendyrket, det appellerte litt fordi de ikke holdt en stø kurs.

Melodiene kommer sigende utover skiva, i form av litt vokal og gitararbeid som drar noen tøffe løp. Og effekter. I låten under her hører du litt av det jeg sikter til. 

Det er en aggressiv skive, i den forståelse av at de bare kjører på. Men det er også ganske kule løp, og variasjon på rytmikk og vokal. Nok til at skiva går sin gang og holder seg bra. 

Enkelte vokalbiter falt ikke i smak, men sum sumarum synes jeg Collapse hadde nok krutt til at jeg vipper den over midtsjiktet.

Coveret havnet ikke på plussiden.

6/10

Tracklist:

  1. Can’t Believe
  2. Nothing New Under The Sun
  3. Collapse
  4. Frozen Blood
  5. Wht?!#
  6. Guilty
  7. Next Enemy
  8. Plastic Apocalypse
  9. Cupidity
  10. Cyrus