Legacy Of Emptiness "Over The Past"

av steinar selstø

Legacy Of Emptiness   Over The PastSelskap: BlackLion

Release: 12.06.17

Comebackskiva fra sørlandske Legacy Of Emptiness er blitt en solid sak som fans av symfonisk metal definitivt bør merke seg.

Så veldig mye spesielt gjør ikke Legacy Of Emptiness her. Det meste er hørt mange ganger før, sett bort fra der de tar en Taake og fletter inn banjo i Despair, et trekk som for øvrig fungerer helt ypperlig. Låtene er svært melodiøse, med gitar og keyboard vekselvis melodiførende. Keyboardet er uansett tilstedeværende konstant. Vokalen er hovedsakelig grim, men Eddie Risdal er også innom growling og mestrer således å variere. Tempoet er gjerne nokså høyt, men låtene roes helt ned i enkeltpartier. Kun unntaksvis skrur bandet til og drar rytmikken opp i veldig intense partier der black metal-inspirasjonene tydelig merkes, blant annet i nevnte Despair. Som sagt, mange velkjente trekk, men så lenge det funker, er da ikke det noe problem. 

Legacy Of Emptiness@Facebook

For skiva er blitt veldig bra, ingen tvil om det. Hovedårsaken er utvilsomt kvaliteten på melodiene og da fortrinnsvis der gitaren er melodiførende. Her er det mye vakkert som er lett å drømme seg bort i og som fester seg i hjernebarken. Låtene er varierte og flyter godt, og det låter episk og mektig. Noen sovepiller skjuler det seg riktignok blant alt det oppkvikkende, Drawn By Nightmares blant annet, men den helhetlige følelsen av at dette er en sterk skive overlever de få nedturene som dukker opp på skivas andre halvdel. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Reminisce – Valley of unrest II 
  2. Despair 
  3. Angelmaker 
  4. Into the Eternal Pits of Nothingness 
  5. Drawn by Nightmares 
  6. There Was a Man 
  7. Four Hundred Years 
  8. Transition 
  9. Evening Star