King Witch "Under The Mountain"

av yngve

King Witch 18Selskap: Listenable

Release: 09.02.18

Edinburghband med retro tyngde på menyen.

Med kvinnelig vokalist, som har noe mandige stemmebånd, føres skottene fram med en doomy, kjøttfull hardrock som virkemiddel. Det er et bra band, en bra skive, og låter som ikke er så umiddelbare som en del andre yngre retroband har. Det virker som om flere og flere går bort fra de enkle, tungt kopierte malene, og graver litt. Musikken blir mer obskur og inspirasjonskildene høres ut som de kommer fra mer innrøyka hyller enn de oppleste og vedtatte. Vi leser at King Witch trekker blod fra Sabbath, Candlemass, Mastodon og High On Fire, og med det er de jo plassert på to endestykker. Mastdodon hører jeg ikke mye av, men High On Fire og Candlemass finner jeg en del likhetstrekk fra.

King Witch@Facebook

På en låt som Apporaching The End er jo Candlemass smurt tykt på, og med vokalen til Laura ender denne og flere andre i å bli svært sterke spor. Stemmen på akkurat denne sangen, i sluttfasen når de tar seg opp, kan minne om en Blues Pills-vokal med baller. Oppfølgeren, Ancients, er å regne for en nær Blues Pills-kopi, men bandet King Witch er et stykke unna generelt.

Ikke en umiddelbar skive muligens, men det er tunge greier her, som kommer fram med litt innsats/lytting. Men igjen, dette anser jeg som et retroband, et band som kopierer og ser seg tilbake, om det ikke plager deg, at du vare vil ha et fett band; kjør på?

7,5/10

Tracklist:

  1. King Witch - Beneath The Waves
  2. Carnal Sacrifice
  3. Solitary
  4. Under The Mountain
  5. Approaching The End
  6. Ancients
  7. Hunger 
  8. Possession
  9. Black Dog Blues