Dead Season "Prophecies"

av ruben haug

A0783953588 16Selskap: Dissonances Records

Release: 05.05.17

Fransk progressiv metall er ikke hverdagskost i dette hjemmet, så når ei plate med Dead Season dumpet ned i postkassa, må jeg si jeg ble spent. Og at progressive plater er timen lange er ingen sjeldenhet, så det kom heller ikke som noen overraskelse. Gutta i bandet har fartstid i endel andre band, men når de spiller i DS trekker de fram band som Nevermore, Martyr, Shining og Carcass som noen av sine inspirasjoner. Hmmm, spennende. For øvrig kan jeg opplyse om at Dissonances Records er det gutta i DS som driver.

Dead Season@Facebook

Over til musikken, og himmel, det er mye musikk her. Og det mener jeg i største positive fortegn. Med en fot i prog og en fot i thrash er dette en times deilig reise hvor det skjer så mye at nå, etter utallige gjennomlyttinger, oppdager jeg fortsatt nye ting for hver gang jeg hører gjennom plata. 

Lydbildet er knallhardt og passer bandets musikk som fot i sko. Enten de kjører på med speeda thrash eller roer det ned å kjører litt progga greier. Tempoet ligger for det meste mid-pace til kjapt, og rytmeseksjonen jobber hele tida for å opprettholde interessen hos lytteren. Og de lykkes så til de grader. Riffene, melodiføringene, grooven og en god rytmeseksjon, samt veldig god variasjon innen det vokale, er en formel som funker veldig godt for franskmennene. De blander mellom growls og forskjellig reinvokal, mannlig og til en sjeldenhet kvinnelig. Den mannlige gir meg tidvis noen Manes-vibber (Spesielt på Prohibition of God) og faller i så måte veldig i smak. Og når det gjelder det vokale er det, sammen med variasjonen i musikken, platas høydepunkt for min del. Plata oser av vakre og kule melodilinjer, det løfter plata en del. Jeg kjeder meg aldri og syns plata bare framstår bedre og bedre. Jeg kunne ramset opp parti etter parti, melodi- og vokallinje på rekke og rad, det er flust av de. 

Og tilbake til nevnte referanser, jo, du vil nok kunne skjønne hvorfor de er nevnt (Martyr kan jeg dog ikke gå god for, de har jeg aldri hørt), det er nemlig tidvis lett å høre bandets inspirasjoner...

Det er tøft, vakkert, dramatisk, rått, tungt... Ja, lista kunne blitt lang. Denne plata må rett og slett oppleves. Ikke ofte jeg hører denne type prog, men må si denne har vekket en liten lyst i meg til å utforske mer lignende musikk. Dead Season syns jeg virkelig folk burde sjekke ut!!!

8,5/10

Tracklist:

 1. The New Man 
 2. Blood Links Alienation 
 3. Prohibition of God 
 4. Homogenetic 
 5. Guidestones 
 6. Ministry of Thruth 
 7. Endless War 
 8. Four Minutes of Hate 
 9. Mind Entertainement 
 10. Sexual Binging 
 11. The Dissident Part I 
 12. The Dissident Part II


https://www.facebook.com/deadseasonmusic

Ruben Haug