Concurrent Connections "Transformation"

av yngve

Concurrent Connections 17Selskap: Private

Release: 10.08.17

Denne formen for metal/hardrock er ikke det vanligste vi hører fra Norge.

Concurrent Connections, som har et litt tungvint navn å forholde seg til, kjører på med ganske så fet hardrock, med metal i ryggmargen. Tidvis er det også gjort plass til litt røffere tak, men låtene spriker litt i stil, og mulig er metal den beste taggen til gjengen.

Concurrent Connections@Facebook

De tre sporene er alle ok. Vokalen er bra, ren, og hvor det av og til benyttes en grovere for å variere. Denne grovere stemmen, og noen av de tyngre riffene, er med på å holde bandet i en litt moderne tøyle. Samtidig er det en god del inspirasjon fra hardrocken her, og jeg må vel krangle meg til å si at Concurrent Connections er et metalband til syvende og sist. Kanskje metal-light.

Det er enkelte likheter i ideer, låt to og tre er relativt like i oppstarten. Men det er pirk, selv om det kanskje er noe å ta med seg om noe konstruktivt skal plukkes opp.

Bandet er radiovennlig, og de bør kunne fungerer godt live. Om dette er et band som er i tråd med bransjen vet jeg ikke, la oss håpe noen strekker ut en hånd. Om man ikke er akkurat der noen vil at man skal være i stil, kan gode band ofte misse på målet, dessverre. 

Tre låter er minimalt i å kunne mene noe om et band, men vi satser på at det dukker opp mer etterhvert. Jeg liker dette, det er positive greier, driv og en bra arrangering. Lydbildet Martin Berger ga de, er også med på å tilføre til plussiden. Som helhet var ikke utgivelsen noe som løftet taket her, men det er kvalitetsikret og godt gjennomført. 

Jeg har bare hørt trioen låter fem-seks ganger, men jeg føler jeg fikk en grei oversikt - og magefølelsen følger jeg alltid.

Sjekk ut låtene på Spotify .

6,5/10

Tracklist:

  1. The Grasp of Angels
  2. Through the Time and Space
  3. Transformation